Få uppdrag som psykolog i fysisk form efter pandemin

Söker du med ljus och lykta efter lämpliga uppdrag som psykolog? Då gör du bäst i att ta kontakt med ett bemanningsföretag som specialiserar sig på bemanning av just psykologer. Dessa kan erbjuda dig uppdrag inom flera olika områden, såsom elevhälsa, företagshälsa, primärvård eller habilitering. Dessutom kan du få arbeta med antingen behandling eller utredning, eller varför inte bägge delar?!

Fördelarna med att återgå till att erbjuda fysisk terapi

Du kanske frågar dig själv huruvida det verkligen är värt att gå tillbaka till att träffa patienter och klienter fysiskt igen? Det är ju trots allt någonting helt annorlunda jämfört med att erbjuda terapi via videomöten eller i annan digital form. Men om du tänker tillbaka lite grann så kan du säkert komma på flera punkter där den digitala terapin har brustit lite grann. Det finns trots allt fördelar och nackdelar med den digitala behandlingsformen kontra den fysiska motsvarigheten.

När du tar uppdrag som psykolog och tar emot patienter fysiskt kan du dra nytta av att de personer som du möter bland annat:

  • Får en anledning att lämna din bostad och interagera med andra personer i den fysiska världen.
  • Kan känna sig lite mindre isolerade.
  • Kan ge dig ledtrådar genom sitt kroppsspråk och låta dig bättre förstå dem.
  • Får din fulla uppmärksamhet under sessionen.
  • Känner sig tryggare med att dela med sig av sina trauman och liknande.

Som du märker finns det många fördelar med att erbjuda klienter och patienter terapi i fysisk form istället för enbart digital sådan.

Möjligt att hitta uppdrag som psykolog i stora delar av landet

En stor fördel med att bli bemanningspsykolog är att du på detta sätt kan hitta uppdrag som psykolog i stora delar av Sverige. Bemanningsföretagen har nämligen uppdragsgivare runt om i landet som är på jakt efter legitimerade psykologer. Därför har du stor möjlighet att själv påverka din geografiska placering.

De behov, önskemål och preferenser som du har väger tungt när bemanningsföretagen matchar din profil mot det behov som uppdragsgivaren har. Du kan helt enkelt själv avgöra i hög utsträckning hur mycket du vill jobba och var i Sverige du vill arbete.

Post Navigation