Sköna SPA för kropp och själ

Alla behöver någon gång lite ompyssling. Det är fantastiskt skönt att fly den hektiska vardagen till en plats där man bara kan koppla av och släppa de bekymmer man har. Ett sådant ställe är ett spa. Det finns ett antal sköna spa-anläggningar runt om i landet med många olika teman och koncept. En del av dessa ligger nära stadsmiljön, för att man ska kunna nå dessa snabbt och smidigt över dagen, medan andra har valt en mera naturskön miljö en bit längre bort som ofta har övernattning. Hit är det perfekt att ta med sig sin kära, sina vänner, familj – eller helt enkelt bara unna sig en vistelse på egen hand. Det är också ett mycket populärt sätt att hålla konferenser på för det egna företaget – och mycket smidigare och billigare än en utlandsresa.

Ytterligare en variant av spa-anläggning är så kallade exotiska spa. Dessa ger en känsla av att vara på resa långt, långt bort vilket både är spännande och ger en känsla av en riktig reseupplevelse samtidigt som man har nära hem. I dessa spa kan man få uppleva allt från Japan till Turkiet, med tillhörande sköna och välgörande behandlingar. Till konceptet hör också ofta den matkultur som är associerad till det land spa-anläggningen symboliserar. Spa-kulturen är otroligt gammal, vilken man kanske inte reflekterar över. I Turkiet med flera länder har detta funnits i flera tusen år. De romerska baden man hittar runt om i Syd- och Mellaneuropa ger också en förståelse för detta. Ta bara de härliga baden i Budapest som exempel.

I Stockholmstrakten ligger flera spa som använder sig av det exotiska konceptet. Ett av dessa är BlueHotel på Lidingö, som erbjuder ett riktigt premium-spa med bland annat hamam-rum som verkligen andas Orienten. Hotellet ligger smidigt till, endast 20 minuter från Stureplan, vilket medger enkla transporter. Den varma utomhuskällan med utsikt över havet bör man definitivt inte missa när man är där.

Nästa gång du tänker spa och längtar utomlands – tänk exotiskt spa, så har du en perfekt kombination. Detta kommer du garanterat leva gott på länge och det är alltid lätt att återvända hit.

Post Navigation